31. oktobar 2020.31. okt 2020.
Tepić (SSP): Jučerašnja objava u Službenom glasniku dokazuje da Krizni štab radi nelegalno

Tepić (SSP): Jučerašnja objava u Službenom glasniku dokazuje da Krizni štab radi nelegalno

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je da je tek juče u Službenom glasniku objavljena Odluka Vlade Srbije o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje kovida, što ukazuje da su svi članovi tog tela mesecima lažno predstavljali.

SSP zbog toga očekuje ubrzanu reakciju tužilaštva po krivičnoj prijavi koju su podneli protiv članova "takozvanog Kriznog štaba", zbog ugrožavanja zdravlja i života ljudi, koje je dovelo do "smrti više lica", saopštila je danas ta stranka.

Tepić je u pisanoj izjavi dodala da je objavom dokazano da je opozicija bila u pravu kada je govorila da je Krizni štab "samo fantomska, privatna grupa (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića za propagandu", koje je služilo za "svesno obmanjivanje građana" o epidemiološkog stanja zarad održavanja izbora.

"Premijerka Brnabić, ministar Lončar, lekari Kisić Tepavčević, Kon i drugi, otišli su i korak dalje pokušavajući pre nekoliko dana da se opravdaju objasnivši da postoji nekakav zaključak od 13.marta o formiranju Kriznog štaba, iako on nikada nije objavljen na sajtu Vlade, u službenim aktima ni toliko, a navodni primerak tog zaključka objavljen je tek pre nekoliko dana u tabloidima i to sa oznakom 'privatna arhiva'", dodala je Tepić.

Ona je ocenila i da je naknadno proizvedeni zaključak Vlade "čisto izigravanje zakona", s obzirom da je jedini nadležni za epidemiju Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i komisija u skladu sa tim zakonom, a ne "izmišljeni i nezakonitim zaključci".

"Svoje nesnalaženje u prikrivanju ovog skandala nisu ipak mogli da sakriju, te nakon višednevne propagande da objasne kako je 'Zaključak o osnivanju Kriznog štaba' pravo rešenje i da nema potrebe da se igde objavljuje, samo par dana kasnije, u petak 30. oktobra, ipak ceo poduhvat preokreću i sada objavljuju u Službenom glasniku prvi put Odluku o obrazovanju Kriznog štaba", smatra Tepić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa