31. oktobar 2020.31. okt 2020.
Episkop Joanikije: Vučićev dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio bi od velikog značaja

Episkop Joanikije: Vučićev dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio bi od velikog značaja

Sinod SPC je za administratora Mitropolije imenovao episkopa budimljansko nikšićkog Joanikija.

Joanikije je ocenio da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu "bio dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore".

On je u razgovoru za portal "Borba" kazao da je "običaj da se na sahranu ne zove", ali da "blagonaklono gleda" na eventualni dolazak Aleksandra Vučića.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru i mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika", rekao je vladika Joanikije.

Prema njegovim rečima, dolazak u Podgorcu je najavio je srpski član predsedništva BIH Milorad Dodik.

Sahrana mitropolita SPC je zakazana za nedelju u 14 sati, a crkva je pozvala vernike da poštuju zdravstvene mere protiv širenja korona virusa.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa