2. novembar 2020.2. nov 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Povećan broj novozaraženih u gradu

Prema zvaničnim podacima o broju novozaraženih epidemiloška situacija u gradu još uvek je nestabilna i primetan je porast inficiranih virusom korona, rekao je nakon sastanka Štaba za vanredne situacije komandant Štaba i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-U gradu Šapcu je nestabilna epidemiološka situacija. Prema izveštaju za proteklu nedelju, od 26. do 31. oktobra, imali smo tri puta više zaraženih nego u nedelji pre toga, kada je bilo ukupno 48 pozitivnih. Sada je taj broj 148. U šabačkoj Bolnici su hospitalozovana 23 pacijenta i svi su stabilnog stanja. Njih 14 je na kiseoničkoj potpori i nema osoba na respiratoru. Kada su zdravstveni radnici u pitanju, osam lekara i osam sestara u OB je pozitivno na virus, kao i dve medicinske sestre u Domu zdravlja – rekao je Pajić posle sastanka Štaba i izneo podatke o epidemiološkoj situaciji u obrazovnim ustanovama i preduzetim merama nadležnih organa.

-U oktobru mesecu u obrazovnim ustanovama kovid pozitivno je bilo 17 učenika, kao i osam prosvetnih radnika. Preduzete aktivnosti daju rezultate. Ugostiteljski objekti poštuju radno vreme, iako postoji problem sa poštovanjem distance, odnosno broja osoba u određenom prostoru. Intenzivnim radom komunalne policije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom locirali smo najveće probleme, a to su bile pijace, na otvorenom i zatvorenom, te smo naložili JKP „Stari grad“ da preduzme određene mere kako bi se onemogućilo širenje virusa. Predviđeno je da se započne i dezinfekcija ulica, jer su besplatna sredstva za dezinfekciju dostupna sugrađanima u kanisterima.

Glas Podrinja


Kako navodi gradonačelnik Pajić relevatne institucije prate epidemilošku sliku u gradu, te još uvek nije neophodno uvođenje vanredne situacije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa