Инфо

(18. март 2018.)

Једне у милион: Сестре близнакиње, различите боје коже

Близнакиње из Бирмингема, Мили и Марша, редак су феномен - са 11 година, једна је светле пути, а друга тамнопута, док су на рођењу имале исту боју коже. Марша данас има белу кожу, плаве очи и плаву косу, попут њихове мајке белкиње, док Мили има тамну кожу, смеђе очи и црну косу и ликом је на оца, који је са Јамајке
youtube.com/National Geographic

youtube.com/National Geographic

Где год да су се појавиле, привлачиле су погледе људи
Ове девојчице, које су своју несвакидашњу причу испричале за "Националну географију", већ су свесне шта значи расизам и свакодневно се сусрећу с питањем "да ли су стварно близнакиње".

Њихови родитељи кажу да нису марили за мишљења других људи када су ушли у везу, а тиме су се водили и када су оне дошле на свет.

На рођењу се између девојчица није видела велика разлика, јер су имале сличну боју коже, али је после 10 месеци боја коже почела да им се мења.

- Промена се прво приметила код Мили. Њена кожа постајала је све тамнија и тамнија, али то нас никада није бринуло, једноставно смо то прихватили - каже отац Мајкл Бигс.

Где год да су се појавиле, привлачиле су погледе људи, јер је људима било занимљиво што су девојчице другачије, а често нису веровали да су близнакиње.
- Већина мисли да смо најбоље другарице. Када им кажемо да смо рођене једна за другом, шокирају се јер имамо различиту боју коже - објаснила је Марша.

На питање по чему се разликују, девојчице не говоре о различитој боји коже и очију, већ причају о другачијем стилу одевања и омиљеним бојама.

Иначе, неидентични близанци се рађају када два сперматозоида оплоде две различите јајне целије, због чега девојчице међусобно личе као и сваки други рођаци, а не као класичне близнакиње.

Код мешовитих бракова, на изглед деце утичу бројни фактори, као што су преци родитеља, комплексна пигментна генетика и други..

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa