6. novembar 2020.6. nov 2020.
Sastanak načelnika  MUO i gradonačelnika Šapca: Povezivanje republičkih i gradskih organa vlasti

Sastanak načelnika MUO i gradonačelnika Šapca: Povezivanje republičkih i gradskih organa vlasti

Povezivanje Mačvanskog upravnog okruga sa jedinicama gradske vlasti i zajedničko delovanje u cilju realizacije značajnih projekata koji očekuju Šabac, bili su tema današnjeg sastanka načelnika Mačvanskog okruga Vladana Krasavca sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Obraćajući se novinarima načelnik MUO je istakao da se nada da je ovo samo prvi korak buduće uspešne saradnje za dobrobit svih grđana Okruga.

-Pozitivna politička klima koja se desila u zadnjem izbornom ciklsu dovela je da Šabac posle dugog niza godina ima na čelu istu političku opciju sa državom. Smatram da je ovaj grad, kao centar MUO, ali i kako nosilac političke i privredne snage, zaslužio gradsku vlast kompatibilnu sa republičkim vrhom, a današnji sasatanak je prilika da se odnos između okruga i grada stavi na pravo mesto- izjavio je Krasavac i dodao:

-Svedoci smo da u MUO dolaze velike investicije i da se pokreću značajna dešavanja. U tom smislu odnos Mačvanskog upravnog okruga kao predstavnika republičkih organa i Grada moraju biti na najvišem nivou, a današnji sastanak predstavlja samo prvi korak u tom pravcu.

Da Šabac očekuju veliki projekti koji će se odraziti na povezanost i kvalitet života celog Okruga, potvrdio je i gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić.

-Veliki su projekti koji očekuju kako Mačvanski okrug, tako i grad Šabac i danas sa načelnikom Upravnog okruga razgovaram u tom prvacu koji su to prioriteti koji treba u MUO da budu naša smernica za dalji rad. Siguran sam da Grad ima ozbiljne projekte i ozbiljne namere da u narednom periodu ostvari mnogo toga što smo obećali građanima Šapca, ali i građanima čitavog Mačvanskog okruga. Najveći projekti za grad, most preko Save i auto put od Rume prema Šapcu i brza saobraćajnica prema Loznici, će dovesti do još veće saradnje čitavog Mačvanskog okruga u narednom periodu i investicije koje će dolaziti u sam grad Šabac su nešto što će unaprediti sam Grad i upravo u tom smeru i razgovaramo sa načelnikom. Cilj nam je da povežemo čitav mač Okrug oko dobrobiti za sve građane koji tu žive, ali i svih provrednih subjekata koji žele u narednom periodu da ulože svoj novac u grad Šabac- istakao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Sastanku u Mačvanskom upravnom okrugu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Blaža Knežević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa