6. novembar 2020.6. nov 2020.
Foto: Šabačko pozorište

Foto: Šabačko pozorište

Večeras premijera predstave "Lift"

Na velikoj sceni Šabačkog pozorišta, večeras od 20 časova, premijerno biće izvedena predstava Lift, koprodukcija Scene Maska, Šabačkog pozorišta i Smotre umetnosti Mermer i zvuci iz Aranđelovca.

-Lift” kao metafora života, krije iza svojih vrata razne tajne i misterije. Samo što za razliku od života, kada se zaglavi, on zaustavi i vreme. Da li je baš tako? Možda u tom kvaru, zaglavljenju lifta, toj kratkoj pauzi u neprekidnom kretanju ima i nešto dobro. Možda je to onaj trenutak otrežnjenja, posle ozdravljenja od teške bolesti u životu, kada postajemo svesni da smo pogrešno živeli. Da li to otrežnjenje može uticati na promenu u našem shvatanju, filozofiji? Možda, za trenutak, jer pritiskom na dugme, izabran je pravac i sprat. Posle popravke, lift nastavlja zadati put, a mi u njemu? Možemo li izaći dok se lift (život) ne zaustavi, dok ne stigne tamo gde smo ga mi isprogramirali? Pokušajmo to da zamislimo -navodi Ivan Tomašević.

Predstava je nastala prema tekstu Saše Simonovića, u režiji Ivana Tomaševića.

-Svi u nekim trenucima osetimo skučenost, teskobu, manjak prostora – u sebi, i oko sebe. Srećni su oni koji to osete povremeno, neki od nas nikad ne prestaju. Ako je ljudski um ceo jedan univerzum, kako se ponaša onaj u čijem telu se um nalazi, kada se taj univerzum svede na uokviren prostor, na okolnosti koje ne može da kontroliše, na okruženje ljudima koji iz njega izvlače ono najgore? Šta kada um prestane da kontroliše telo, a telo počne da vlada umom? - kaže Saša Simonović.

Glumačku ekipu čine: Dušan Simić, Aneta Tomašević, Aleksandra Ristić, Ivan Tomašević i Sonja Milojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa