19. mart 2018.19. mar 2018.

"Zima" do petka

U Srbiji će danas biti osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti
Početkom sedmice na severozapadu Srbije i na planinama, a od srede do petka u svim krajevima Srbije, padaće sneg, upozorio je Republički hidrometoeorološki zavod.
Vreme će biti oblačno, na severozapadu i na planinama sa snegom uz stvaranje manjeg, a na planinama iz povećanje postojećeg snežnog pokrivača. Na istoku će padati i kiša i sneg, a u centralnim i južnim krajevima kiša, koja će uveče i tokom noći prelaziti u susnežicu i sneg.
U Banatu, Sremu, Mačvi i Timočkoj Krajini očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu. Vetar će biti slab i umeren, na severu Srbije severnih pravaca, u ostalom delu južni i jugoistočni, a na jugu Banata povremeno i jak, uveče u celoj zemlji u skretanju na severozapadni pravac i slabljenju.
Najniža temperatura od minus tri na severu, do sedam na jugu, a najviša dnevna od nula, na severu i u Timočkoj Krajini, do 10 stepeni koliko će biti u južnim krajevima.
U Beogradu će biti oblačno i hladno, tokom dana povremeno sa kišom, koja će uveče i noću prelaziti u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u skretanju na severozapadni.
Jutarnja temperatra dva stepena, najviša dnevna oko pet stepeni.
Prema prognozi za narednih sedam dana, do subote će biti hladno sa jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.
U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina.
Od srede do petka oblačno sa snegom uz stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine.
Od subote dolazi do postepenog porasta temperature i delimičnog razvedravanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa