18. novembar 2020.18. nov 2020.
Image by Aberro Creative from Pixabay

Image by Aberro Creative from Pixabay

Aličić večeras za medalju, Ametoviću odličje "ukradeno"

Ring je pokazao dasu Srbija i Šabac već sinoć zaslužili da imaju osvajača jednog odličja na Evropskom prvenstvu omladinaca u boksu, a da je večeras trebalo da boksuje drugi predstavnik našeg grada za drugu, ipak sudije su drugačije videle četvrtfinalni duel Omera Ametovića i Ukrajinca Danila Drižaka, presudivši u korist rivala iz eks sovjetske republike 3:2.

U sve tri runde kategorje do 49 kg Šapčani je pokazao više, bio je agresivniji, odlučniji, brzinom se suprotstavio višem rivalu. Očekivali su svi da to potvrde i arbitri, možda i jednoglasno, ali je usledila šokantna odluka da pobeda pripada Drižaku.

Posle ovog duela Boskerski savez Srbije uputio je zvaničan protest Evropskoj bokserskoj federaciji, navodeći, između ostalog, da rprezentacija Srbije razmišlja o napuštanju takmičenja.

Večeras u četvrtfinalu boksuje Semiz Aličić (kategorija do 60 kg), gde ga očekuje okršaj sa Bugarinom Rosenovim, jednim od favorita za prvo mesto. U slučaju pobede Aličić će osigurati polufinale i bar bronzanu medalju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa