20. novembar 2020.20. nov 2020.
VD Direktora ZZJZ Šabac, dr Branko Vujković: U Šapcu 66 novoobolelih

VD Direktora ZZJZ Šabac, dr Branko Vujković: U Šapcu 66 novoobolelih

Izrazito nepovoljna epidemiološka situacija na terotoriji celog Mačvanskog okruga se nastavlja. U protekla 24 sata je u Okrugu registrovano 180 novoobolelih, a samo u gardu Šapcu njih 66. Trenutno je u našem gradu 568 aktivno obolelih sugrađana. Na teritoriji grada Šapca u izolaciji je 542 osobe.

-Počeli smo sa brzim antigenskim testovima, tako da nije reč o dramatičnom skoku broja obolelih, nego je taj broj procentualno itsi ukoliko se uporedi broj testiranih sa brojem pozitivnih pacijenata na kovid-19- izjavio je VD direktora šabačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Branko Vujković i dodao:

-U ustanovama socijalne zaštite nemamo obolelih ni korisnika ni zaposlenih, što se tiče zdravstvenih ustanova imamo novooobolele u ZZJZ i to 4 obolela zdravstvena radnika i upravo je u toku testiranje svih zaposlenih brzim antigenskim testovima. U Opštoj bolnici imamo osam obolelih zdravstvenih radnika, a u Domu zdravlja 11 starih potvrđenih slučajeva i jedan novooboleli. Dobra vest je da u školama u proteklih 24 sata nismo imali ni jedan novi slučaj, što nam govori da se propisane mere poštuju i daju rezultate.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa