20. novembar 2020.20. nov 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Posetite Festival primenjene elektronike i digitalne fabrikacije

Tehnička škola Šabac u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje Šabac, organizuje treći po redu Festival primenjene elektronike i digitalne fabrikacije "Napravi sam".

Zbog trenutne situacije izazvane pandemijom manifestacija je potpuno transformisana u onlajn događaj, a zainteresovani mogu pratiti sadržaje putem zvanične Fejsbuk stranice Tehničke škole Šabac.


-Savremene tehnologije su pokazale da su pogodne za vanredne okolnosti kao što su trenutn. Festival je okupio ljude koji vladaju IT znanjima, tako je je za nas, možda ovakav vid prezentacije i prirodniji. Planirano je da manifestacija bude realizovana tokom maja, ali to nije bilo moguće. Generacija sjajnih učenika koja je sada na fakultetu se potrudila da primpremi sadržaje za planirani rok i danas predstavljamo njihove radove. Škola kroz svoje aktivnosti i sekcije se trudi da obuhvati sve one segmente koje diktira savremena nauka, te i u tom odmenu radimo sa učenicima - rekao je profesor Tehničke škole Milan Savić.

Tokom trajanja Festivala biće prikazan veliki značajan radova učenika škole, predavanja profesora sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Centra za promociju nauke Beograd i prezentovana iskustva Pixel2Pixel Studia, Lego nauke ( ekipa iz Šapca), Udruženja SEE ICT (Startit).

-Kroz naučni klub CSU koji je osnovan u saranji sa Centrom za promociju nauke realizujemo značajne projekte, tako je i sa Festivalom primenjene elektronike i digitalne fabrikacije. Želja nam je da animiramo decu i mlade da se uključe, saznaju nešto novo, kroz radionice, kako bi zavoleli nauku i upustili se u avanturu istraživanja - rekao je direktor CSU Branko Filipović i najavio otvaranje Mejkers kluba, kao i nastavak saradnje sa Tehničkom školom na popularizaciji nauke.

Festival je otovren za zainteresovane, a sadržaje možete pratiti na Fesjbuk stranici Tehničke škole

https://fr-fr.facebook.com/events/1371043473226718/

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa