21. novembar 2020.21. nov 2020.
Četvoro na respiratoru

Četvoro na respiratoru

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić izjavio je danas, posle sastanka Štaba za vanredne situacije, da je epidemiološka situacija u Šapcu i dalje veoma nestabilna. Još 36 Šapčana je pozitivivno na koronavirus, a u Opštoj bolnici su hospitalizovana 102 pacijenta zbog kovida.




-Devet pacijenata je u respiratornoj jedinici, a četvoro od njih je sa teškom kliničkom slikom intubirano i priključeno na respiratore. Trenutno je u Šapcu 555 aktivno obolelih od kovida i 572 je u izolaciji zbog kontakata. Situacija je zaista teška, ali generalno gledano u odnosu na ostatak Srbije i na okruženje, Šabac se dobro bori sa zarazom. Rešili smo pitanje rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata, kao i higijene ulica i stambenih zgrada. Odgovornost naših sugrađana je sada na ispitu i samo da se pojačaju i oni segmenti gde nismo bili potpuno odgovorni i verujem da ćemo se izboriti sa ovom pošasti, rekao je Aleksandar Pajić.


Pajić je svima koji danas slave Aranđelovdan čestitao slavu i zamolio da svi budu odgovorni prema svojim porodicama, prijateljima i rodbini i da ove godine slavu proslave u krugu porodice i minimalnim brojem gostiju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa