23. novembar 2020.23. nov 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Epidemiološka situacija i dalje veoma nepovoljna

Prema poslednjem zvaničnom izveštaju za period od 16. do 22. novembra broj pozitivnih na virus korona u Mačvanskom okrugu iznosi 956 osoba. Od pomenute brojke 358 zaraženih je iz Šapca, te je epidemiološka situacija i dalje nestabilna, saopštio je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik dr Alekdandar Pajić.

-U poslednjih sedam dana imali smo 808 testiranja, a 358 osoba je pozitivno na virus. Aktivno obolelih je 620 na teritoriji grada i 377 je u karantinu, odnosno oni su bili kontakti i nalaze se u četrnaestodnevnoj izolaciji. Kada govorimo o obrazovnim ustanovama na teritoriji grada, 60 je zaraženih učenika i 21 nastavnik, te je samo jedno odeljenje je prešlo na onlajn nastavu, jer ima više od jednog pozitivnog đaka na Kovid 19 – istakao je Pajić.

Kada je reč o medicinskom osoblju pozitivnom na virus korona u Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ , Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ i Zavodu za javno zdravlje Šabac ta brojka iznosi 30 rečeno je nakon redovne sednica Štaba.

-U Bolnici je zaraženo 12 medicinskih radnika, u Domu zdravlja takođe 12, i šest iz ZZJŠ. Tokom vikenda bilo je više otpusta pacijenata nego prijama u OB i trenutno su hospitalizovana 104 pacijenta. Beba od 28 dana je na Odeljenju pedijatrije u kovid zoni, stabilnog je stanja. Takođe, u prethodna tri dana je i manji broj dece koja su pregledana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa