Info

24. novembar 2020.24. nov 2020.
SOS Dečija sela Srbija traže nove SOS roditelje

SOS Dečija sela Srbija traže nove SOS roditelje

SOS Dečija sela Srbija objavila su danas da traže nove SOS roditelje koji će "živeti u SOS Dečijem selu nadomak Kraljeva, u prostranoj i moderno opremljenoj kući, i sa decom i mladima zajednički stvarati toplu porodičnu atmosferu neophodnu za pravilan rast i razvoj".

"SOS roditelj odgaja i vaspitava, pružajući sigurnost, ljubav i stabilnost. Ona/on je i hranitelj koji o deci brine 24 sata dnevno, 365 dana u godini, uz pomoć i podršku porodičnih asistentkinja i stručnog tima Dečijeg sela, uključujući predah za hranitelje (slobodne dane i dane odmora), navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, SOS roditelj dobija ličnu nadoknadu za hraniteljstvo, ima socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje, dobija materijalna sredstva za troškove brige o deci i samostalno vođenje domaćinstva.

Takođe, "SOS roditelj živi okružen drugim SOS roditeljima koji, uz međusobnu podršku, zajednički grade dom pun ljubavi za svako dete".

Zainteresovanima će biti organizovana obuka za hraniteljsto, koju vode teritorijalno nadležni centri za socijalni rada i centar za porodični smeštaj i usvojenje, kao i smeštaj i obuku kako bi se detaljno upoznali sa ovim pozivom i načinom života, navedeno je u ovom pozivu-saopšenju.

Kako je precizirano prijave su moguće telefonom na brojeve +381 65 253 76 65 i +381 65 849 56 52, na mejl adrese karijera@sos-decijasela.rs. i fondacija@sos-decijasela.rs, ili popunjavanjem on-line formulara na: www.sos-decijasela.rs.

Više informacija dostupno je na: https://sos-decijasela.rs/od-ljubavi-se-raste/
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa