24. novembar 2020.24. nov 2020.
Mere počele da daju rezultate

Mere počele da daju rezultate

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić smatra da mere koje je Šabac uveo uvođenjem vanredne situacije daju rezultate. Tome u prilog ide činjenica da je pre petnaestak dana Šabac bio prvi u Okrugu po broju novozaraženih na 100.000 stanovnika, a sada je na četvrtom mestu.

-Prvi u Mačvanskom okrugu smo uveli vanrednu situaciju. Mere koje smo preduzeli počinju da daju rezultate. Trenutno smo na četvrtom mestu po broju obolelih u Okrugu i taj rezultat je zadovoljavajući, iako je epidemiološka situacija vrlo nestabilna. Broj od 65 novoobolelih u našem gradu je veliki, ali nije zabrinjavajući. Većinom se radi o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, što se vidi po broju hospitalizovanih u šabačkoj Bolnici. Taj broj je i danas 105. Zabrinjavajuć je povećan broj prvih pregleda u kovid ambulanti. Juče je bio najveći broj prvih i kontrolnih pregleda - 350. Međutim, počele su i respiratorne infekcije, pa se sugrađani i zbog toga javljaju u kovid ambulantu. Imamo dva nova učenika na kućnom lečenju. Situacija u obrazovnim ustanovama u Šapcu je izuzetno pozitivna i samo je polovina jednog odeljenja na onlajn nastavi. Kada su zdravstveni radnici u pitanju, u Bolnici je obolelo 15, u Domu zdravlja 11 i u Zavodu za javno zdravlje 6. Nadamo se njihovom brzom oporavku, rekao je Aleksandar Pajić.



Vladan Rašić, šef Sanitarne inspekcije, pojasnio je uredbu o vremenu rada privrednih subjekata. Uredba počinje da važi od danas i prema njoj trgovinske radnje rade do 21.00 sat.

-Do 18.00 sati rade: restorani, kafići, barovi, klubovi, trgovinski centri, pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture i kladionice. Sve ostale delatnosti rade do 21.00 sat, naveo je Rašić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa