26. novembar 2020.26. nov 2020.
TOS: Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posetiti nakon pandemije

TOS: Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posetiti nakon pandemije

Turistička organizacija Srbije (TOS) objavila je danas da se Srbija nalazi u vrhu Forbsove liste preporučenih zemalja koje treba posetiti nakon pandemije korona virusa.

Magazin "Forbs" dao je turistima preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija, u društvu sa Letonijom, Slovačkom, Crnom Gorom i Moldavijom, naveo je TOS.

Za turiste koji su već obišli predele Zapadne Evrope, preporučeno je da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta, koje obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, piše u članku na portalu forbes.com.

"Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju. Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor", navodi magazin "Forbs".
Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada koji je dobio nadimak Atina Srbije, napisao je autor teksta.

Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

"Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića", piše "Forbs", objavio je TOS.


Izvor Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa