26. novembar 2020.26. nov 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Povećan broj testiranih u Šapcu

U danu iza nas testirane su 254 osobe suspektne na virus koje su se javile u Kovid ambulantu Doma zdravlja. Broj novih potvrđenih slučajeva je 70, dok je trenutno aktivno obolelih 692 na teritoriji Grada, saopštio je komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca i gradonačelnik dr Aleksandar Pajić nakon redovnog sastanka sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, Komunalne policije i Sanitarne inspekcije.

-Sa kontaktima imamo preko 1500 sugrađana koji su prenosici zaraze i koji moraju da budu izolovani. U Opštoj bolnici nalazi se 115 pacijenata, a trenutno je njih 10 u respiratornoj jedinici, a šest na respiratoru. Završeno je i hospitalno lečenje bebe od mesec dana koja se sa majkom nalazila u OB. Epidemiološka situacija u našem gradu je veoma nepovoljna i još jednom apelujem na sve naše sugrađane koji su bili u kontaktu sa osobama koje su obolele da iako nemaju simptome treba da se samoizoluju kako bi nakon nekoliko dana videli da li je potrebno da se jave u Kovid ambulantu – rekao je Pajić dodavši da je veliki pritisak na zdravstvene ustanove i zaposlene.

-U šabačkoj bolnici 17 zdravstvenih radnika je obolelo, u Domu dravlja 12 i Zavodu šest, što je nepovoljna slika. Ono što treba pomenuti je da će i značajan broj medicinskog osoblja uskoro biti na svojim radnim mestima, jer im ističe period samoizolacije. Osnovni problem je ko će da nas leči u narednom periodu. Nemamo preveliki broj pacijenata u Bolnici, ali oni koji su hospitalozovani njihova klinička slika nije najbolja, te još jednom apelujem sve da budu odgovorni.

Komandant Štaba je izneo podatke o epidemološkoj situaciji u obrazovnim ustanovama u gradu.
-Trenutno imamo 32 obolela učenika i devet nastavnika na području Šapca. Grad Šabac će poštovati odluku republičkog Kriznog štaba. Naše obrazovne ustanove nisu bile problematične, međutim, odluka republičkog Kriznog štaba je obavezujuća i za Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa