27. novembar 2020.27. nov 2020.
NSZ: 7.352 kandidata povezala se s poslodavcima u okviru programa ”Moja prva plata”

NSZ: 7.352 kandidata povezala se s poslodavcima u okviru programa ”Moja prva plata”

U programu "Moja prva plata" sa poslodavcima iz privatnog sektora povezalo se 7.352 kandidata, dok potpisivanje ugovora o realizaciji programa počinje sutra, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Kako je precizirano, NSZ, poslodavca i kandidati potpisivaće trojni ugovor do 14. decembra, a Lista odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora za realizaciju programa "Moja prva plata" nalazi se na istoimenom sajtu.

NSZ je preporučila poslodavcima da kontaktiraju kandidate i preciziraju datum početka programa, od 30. novembra do 14. decembra.

Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbedjen namenski tekući račun kod banke Poštanska štedionica, bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo uplaćivati novčane naknade.

Vlada Srbije je danas saopštila da će na preostalih 2.648 ponudjenih mesta priliku da steknu prvo radno iskustvo imati mladi koji su se školovali za zanimanja koja pripadaju pretežno javnom sektoru, kao što su oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima biće naknadno objavljena.

Program "Moja prva plata" pokrenula je Vlada Srbije kako bi se podstaklo osposobljavanje mladih ljudi za rad i pomoglo privredi da lakše dodje do potrebnih kadrova.

Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje imaće 10.000 mladih, u šta će država investirati dve milijarde dinara.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa