30. novembar 2020.30. nov 2020.
Okupljanja uprkos zabrani, molba građanima za ozbiljan odnos prema situaciji

Okupljanja uprkos zabrani, molba građanima za ozbiljan odnos prema situaciji

Na teritoroji Mačvanskog okruga obavljeno je gotovo 4.000 testiranja na prisustvo virusa Kovid 19, a od tog broja, 1.665 je obavljeno samo na teritoriji Grada, saopšteno je posle današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući.

Epidemiološka situacija je nestabilna i trentuno oko 1.500 stanovnika Šapca je ili kovid pozitivno ili je, usled konatakata u poslednjih sedam dana u izolaciji, naveo je komandant Štaba dr Aleksandar Pajić, navodeći da su poseban problem organizovana okupljanja na više lokacija velikog broja ljudi.

- Vrlo je nestabilna epidemiološka slika i naše inspekcije i dalje rade svoj posao i ono što je alarmantno je da smo ustanovili da je, na primer, na Trkalištu imamo, u neprijavljenom objektu masovna okupljanja preko 30 naših sugrađana je bilo nedozvoljeno okupljeno u jednom objektu na Trkalištu, zatim imamo jedan objekat u Lipolistu koji je radio, imamo iznajmljivanje prostra Stan na dan gde se vrše okupljanja i pravljenja žurki i to sve pokušavamo da otklonimo, odnosno da reagujemo kada dobijemo dojavu da se to dešava. Molim naše sugrađane na ozbiljnost, jer u šabačkog bolnici se trenutno nalazi 131 naš sugrađanin koji je hospitalizovan, njih deset je urespiratornoj jedinici, četvoro je intubirano i ima tešku klinički sliku. Ponovo imamo i jedno dete od godinu dana koje je sa majkom primljeno i koje je kovid pozitivno, dakle izuzetno je ozbiljna slika da bi se neozbiljno ponašali i zato molim naše sugrađane da odgovorimo ozbiljnošću na tešku epidemiološku situaciju u gradu Šapcu - rekao je Aleksandar Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa