2. decembar 2020.2. dec 2020.
Higijensko-epidemiološki nadzor u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača

Higijensko-epidemiološki nadzor u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača

Članica stručnog Tima za COVID-19 ZJZ Šabac, dr Snežana Panić, specijalista higijene i subspecijalista ishrane, obavila je higijensko-epidemiološki nadzor u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Danas je dvanaesti dan od kada je Specijalna bolnica za rehabilitaciju ponovo postala kovid bolnica, a svi kapaciteti su konstantno popunjeni, istakla je dr Panić. Specijalna bolnica, ustanova namenjena isključivo rehabilitaciji korisnika, je u najkraćem vremenskom roku uz izuzetno zalaganje menadžmenta ustanove i svih zaposlenih, kao i aktivno učešće ZJZ Šabac, uspela da ispuni sve preporuke Ministarstva zdravlja R. Srbije i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut”, obezbedivši potrebnu opremu i osposobivši objekat za lečenje COVID-19 pozitivnih pacijenata, ocenila je dr Panić.



Do sada je izvršen prijem 90 COVID-19 pozitivnih bolesnika, otpušteno je 4 pacijenta, 8 pacijenata je transportovano u druge kovid bolnice i jedan pacijent je preminuo, dok se trenutno na lečenju nalazi 78 pacijenata. Angažovano je 62 zdravstvena radnika (12 lekara, 33 medicinske sestre-tehničara, 16 fizioterapeutskih tehničara i 1 laboratorijski tehničar). Ministarstvo zdravlja je doniralo potrebnu ličnu zaštitnu opremu, koncentratore, boce sa kiseonikom i komletnu terapiju, a pomoć u zdravstvenom kadru pružili su Opšta bolnica Loznica i Urgentni centra KC Srbije, dodala je dr Snežana Panić.

Apelovala bih na sve naše sugrađane da poštuju propisane mere lične zaštite, jer je epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu veoma ozbiljna, a zdravstveni sistem je suočen sa mnogobrojnim poteškoćama, koje za sada uz velike napore uspešno savladavamo. U ovoj borbi možemo izaći kao pobednici samo ukoliko smo svi spremni da prihvatimo ličnu odgovornostu i budemo na visini zadatka sa kojim smo suočeni, poručila je dr Panić.

FB stranica "Zavod za javno zdravlje Šabac"

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa