2. decembar 2020.2. dec 2020.
"Glas Podrinja" osuđuje ometanje kolega "TV Prva"

"Glas Podrinja" osuđuje ometanje kolega "TV Prva"

"Glas Podrinja" najoštrije osuđuje ometanje tokom uživo uključenja kolega sa TV Prve iz Šapca, kao što je i ranije osuđivala sve napade na medijske radnike koje građani ili političari napadaju ili sprečavaju da rade svoj posao.

Ekipa televizije Prva otišla je jutros ispred kafane „Luna“ gde se u noći između petka i subote dogodilo hapšenje nekoliko osoba zbog sumnje da su primoravali žene na prostituciju. Dok je reporterka iz Šapca sa lica mesta iznela nove pojedinosti o slučaju u program je upao slučajni prolaznik koji je krenuo da dobacuje i psuje novinarku TV Prve.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je građane da ne ometaju novinare u obavljanju njihovog posla jer novinari i mediji su tu prevenstveno za i zbog građana, kako bi im prižili informacije o temama koje su od javnog interesa. „Političare i nosioce državnih funkcija pozivamo da se uzdrže od vređanja i verbalnih napada na novinare kako bi svojim primerom pokazali da poštuju pripadnike ove profesije i da su svesni njihove uloge u razvijenom demokratskom društvu kakvom Srbiji teži da postane“, navode iz NUNS-a.
Oni su pozvali sve koleginice i kolege da prijave sve slučajeve napada i pritisaka na njih kojima su izloženi usled obavljanja svog posla. „Naše udruženje će pružiti podršku svim novinarima i ostalim medijskim profesionalcima koji se pridržavaju Etičkog kodeksa novinara Srbije“, ističu oni.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa