4. decembar 2020.4. dec 2020.
Foto Internet

Foto Internet

Novo skraćenje radnog vremena i zabrana rada vikendom stupaju na snagu


Vlada Srbije je usvojila nove mere koje se između ostalog odnose na radno vreme ugostiteljskih objekata. Naime, kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od danas od 17 časova do ponedeljka do 5 sati ujutru bez izuzetka.

U narednom periodu oni će raditi od ponedeljka do petka od 5-17 časova ali će im biti dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Novo skraćenje radnog vremena i zabrana rada tokom vikenda važiće i za Tržne centre, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice.

Zabrana rada vikendom odnosi se i na frizerske i kozmetičke salone, ali i teretane, fitnes centre, bazene, spa centre, balone za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.

Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa