5. decembar 2020.5. dec 2020.
Upozorenje meteorologa: Sutra olujni jugoistočni vetar

Upozorenje meteorologa: Sutra olujni jugoistočni vetar

U prvih deset dana decembra u košavskom području će duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata će biti i orkanskih udara, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Najjači udari vetra očekuju se sutra i u ponedeljak pre podne, na jugu Banata od 100 do 140 kilometara na ćas, a u Beogradu od 70 do 80.

U ostalim danima do 10. decembra udari košave na jugu Banata biće uglavnom do 100 kilometara na čas, a na području Beograda do 60.

U Srbiji će sutra biti umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme, a magle ujutro će ponegde biti po kotlinama na jugozapadu. U Timočkoj krajini će biti oblačno, uz mogućnost slabe kiše. Uveče i tokom noći sa jugozapada dolazi jače naoblačenje sa kišom.

Najniža temperatura biće od dva do devet stepeni, najviša od osam do 15.


U Srbiji će cele sledeće nedelje biti hladnije vreme, uz prolazna naoblačenja s kišom, na visokim planinama sa snegom. U ponedeljak će u Timočkoj Krajini padati vlažan sneg, a tokom noći je moguća ledena kiša. U košavskom području će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata biće i olujnih udara. Vetar će oslabiti od četvrtka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa