16. decembar 2020.16. dec 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izložba povodom 65 godina Odeljenja za decu Biblioteke šabačke

Povodom obeležavanja 65 godina Odeljenja za decu Biblioteke šabačke, gradski hram knjige priredio je izložbu „U knjigama živi pamet, 2. dopunjeno izdanje“ koja će biti dostupna u narednih mesec dana za javnost.

Izložbu je otvorila Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, Sara Gligorić, nekadašnja članica mnogobrojnih bibliotečkih radionica i Luka Vitorovoć, pesnik i kantautor za decu, bez prisustva publike zbog trenutne epidemiološke situacije.

-Srećni smo što proslavljamo jubilej Dečjeg odeljenja naše ustanove. To nije praznik samo za nas bibliotekare, već i za sve mališane koji dolaze. Kroz našu izložbu deca mogu da se upoznaju sa knjigama i koliko je važno da čitaju. Sve mališane će dočekati i video obraćanje naših najpoznatijih dečijih pisaca koji će pored rođendanske čestitke ukazati na to zašto je važno družiti se sa knjigom - rekla je Aleksandra Erdevički Tomić.

Foto: Glas Podrinja


Ovogodišnja, rođendanska, postavka je sačuvala osnovni koncept
i elemente izložbe od pre pet godina čiji su autori bibliotekari ali uz nekoliko bitnih dopuna.

Istorijatu i funkciji knjiga, koje su predstavljene na deset veselo osmišljenih tabli, pridodat je deo o raznovrsnim aktivnostima, radionicama i mnogobrojnim programima Odeljenja za decu od prethodno obeleženog jubileja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa