18. decembar 2020.18. dec 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OŠ "Stojan Novaković" akcija sađenja jasena u školskom dvorištu

U okviru akcije "Posadi svoj hlad" Udruženje mladih ekologa (UMEK) darovalo je sadnice belog jasena Osnovnoj školi "Stojan Novaković" u Šapcu. Mladice će biti posađene u dvorištu matične škole, izdvojenih odeljenja (Pocerski Pričinović, Gornja Vranjaska) i škole na Letnjikovcu.

-Jasen karakteriše čvrstoća, u Evropi ga smatraju simbolom plodonosti. Već za dve godine će imati veliku krošnju, dobar je raspirator, a daje i estetski i dekorativni učinak – kaže Mirjana Janjić iz Udruženja Mladih ekologa.

Foto: Glas Podrinja


Kako bi najmlađe osnovce upoznali sa značajem očuvanja prirode i zaštite životne sredine UMEK je organizovalo i interaktivnu ekološku radionicu u OŠ "Stojan Novaković" kao uvertiru u akciju sađenja jasena. Predmeti nastali tokom edukativnog časa biće poseban podsetnik učenicima na darove prirode i važnost pluća planete.

-Vrlo rado smo se priključili akciji, naše školsko dvorište je već obogaćeno drvećem, ali se uvek trudimo da bude još lepše, blistavije. Primer i ponos deci koja pohađaju nastavu u Stojanovoj. U okviru nastavnog programa učimo o ekologiji sa posebnom pažnjom, jer smatramo da je značajno da ih od ranog uzrasta usmeravamo da brinu o svojoj okolini. Ako ih sada usmerimo, kao odrasli će biti još odgovorniji i čuvati prirodu na pravi način - rekao je učitelj Mladen Lazić.

Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa