21. decembar 2020.21. dec 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Monografija u čast Natine škole

Monografijom "Škola koju volimo", autora Dragoslava Mićića, šabačka Osnovna škola "Nata Jeličić" obeležava šest decenija postojanja i rada. Hronika Natine ispisana je ljubavlju, kao omaž učenicima, nastavnicima, zaposlenima i roditeljima, naglasilo je rukovodstvo škole.

-Osetio sam veliku čast i odgovornost da kao uđak prve generacije Natine škole napišem monografiju i da se na taj način odužim svim učiteljima i nastavnicima za neprocenjivo blago koje su nam darovali, ne samo tada, nego za čitav život. Cilj mi je bio da đaci još više zavole svoju školu, da shvate prave vrednosti prema kojima će odrastati i postati ljudi - kaže Dragoslav Mićić, autor knjige, sa uverenjem da će generacije koje dolaze ostaviti trag vredan pamćenja i da će svoja postignuća dopisati u knjigu "Škola koji volimo".

Direktor OŠ "Nata Jeličić" Zoran Starčević ističe da je obležavanje jubileja započelo protekle godine kada je ova obrazovna ustanova dobila fiskulturnu salu, a monografija i dokumentarni film prenose deo bogate istorije ove osmoletke. Ponosan je na tradiciju, upehe zaposlenih i učenika, te se nada da će Natina nastaviti i u budućnosti da niže uspehe.

-Sala je dosanjani san svih generacija naše škole koji nam je dao novu energiju da se trudimo više i ulažemo u sebe. Uspeli smo da oplemenimo i uredimo enterijer škola u Šapcu i Drenovcu, kako bismo obezbedili prijatno okruženje svim našim đacima i zaposlenim, a sve u cilju kvalitetnije nastave. Ono što bih izdvojio kao posebnost je monografija naše škole sa simboličnim naslovom "Škola koju volimo". Ovaj životopis piredio je naš poznati autor i publicista Dragoslav Mićić, za nas, kraće, komšija Dragan. Zbog trenutne epidemološke situacije promocija će biti u vidu dokumentarnog filma koji zaninteresovani mogu pogledati na našem sajtu, fejsbuk stranici i instagramu - navodi Zoran Starčević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa