29. decembar 2020.29. dec 2020.
Poklon paketići za decu Vukovara

Poklon paketići za decu Vukovara

Kao što je to pre nekoliko dana najavljeno, humanitarnom akcijom Mačvanskog upravnog okruga, lokalnih samouprava i Mesne zajednice "Bair"Šabac, prikupljeni su paketići koji se danas, 29.decembra 2020. godine odvoze u Beograd, kako bi diplomatskom putem bili dopremljeni u Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru.



Namera svih koji su u ovoj aktivnosi učestvovali je da u ovoj teškoj godini obradujemo srpsku decu u Zajedničkom veću opština u Vukovaru /Republika Hrvatska/. U humanitarnoj akciji, koja je organizovana u saradnji nadležnih organa Republike Srbije, lokalnih samouprava Mačvanskog upravog okruga, Mesne zajednice "Bair" Šabac i Zajednice veća opština u Vukovaru prikupljeno je 290 paketića.



Koordinator humanitarne akcije je Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga. Ovu aktivnost pomogli su gradonačelnik Loznice, predsednici opština Krupanj,Mali Zvornik, Ljubovija, Bogatić, Vladimirci i Mesna zajednica "Bair" Šabac.

Veliku pomoć u transportu paketića do Beograda dao je Dušan Stanković, vlasnik Preduzeća "Mladost tekstil"iz Šapca.

Ovim putem svim darodavcima zahvaljujemo na humanom gestu, kao i našem sugrađaninu Dušanu Stankoviću koji je paketiće prevezao do Beograda.

Namera nam je da podstaknemo i druge privredne subjekte i humane ljude da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati. Briga o Srbima van granica Republike Srbije , a posebno o mladim naraštajima, trajnog je katraktera i mi ćemo je ubuduće dosledno sprovoditi.

O samom događaju uručenja poklona u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru, javnost će biti naknadno obaveštena.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa