Info

9. januar 2021.9. jan 2021.
Preduzete sve mere za rešavanje narušene epidemiološke situacije u Gerontološkom centru u Šapcu
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST KOMANDANTA KRIZNOG ŠTABA I GRADONAČELNIKA ŠAPCA DR ALEKSANDRA PAJIĆA

Preduzete sve mere za rešavanje narušene epidemiološke situacije u Gerontološkom centru u Šapcu

Po dobijanju informacije od direktorke Gerontološkog centra u Šapcu da je došlo do narušavanja epidemiološke situacije u toj ustanovi, uputio sam nalog direktorima svih zdravstvenih ustanova da se maksimalno angažuju kako bi se preduzele sve neophodne mere i na najbolji način rešila novonastala situacija.

Tim stručnjaka iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu već je obišao Gerontološki centar i naložio preduzimanje svih neophodnih mera. Šabačka Opšta bolnica povećala je broj zdravstvenih radnika koji će biti na usluzi našim najstarijim sugrađanima.

U Gerontološkom centru ukupno je osam kovid pozitivnih korisnika. Svi su stabilnog opšteg stanja. Nalaze se u izolaciji, a osim kovid pozitivnih, izolovani su i njihovi kontakti. Radi pružanja adekvatnije medicinske nege, moguće je da neki inficirani sugrađani budu prebačeni u Opštu bolnicu u Šapcu.

Borba za zaštitu života ljudi je prioritet grada Šapca i čitave države. U toj borbi nema odustajanja i predaje. Budimo odgovorni jer samo zajedničkim snagama možemo da pobedimo ovu opaku bolest.
dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa