10. januar 2021.10. jan 2021.
Situacija u Gerontološkom centru ozbiljna
SAOPŠTENjE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Situacija u Gerontološkom centru ozbiljna

Od 153 korisnika novog dela Gerontološkog centra, na osnovu antigenskog testiranja koje je sprovedeno juče kod 135 korisnika, njih 65 pozitivno je na korona virus. Pi-si-ar testiranje urađeno je kod 18 korisnika, a kod 14 je potvrđeno prisustvo korona virusa
Poslednji podaci o broju zaraženih u Gerontološkom centru u Šapcu govore da je situacija vrlo ozbiljna, zaključeno je na hitnoj sednici Kriznog štaba, održanoj u nedelju ujutru.

Od 153 korisnika novog dela Gerontološkog centra, na osnovu antigenskog testiranja koje je sprovedeno juče kod 135 korisnika, njih 65 pozitivno je na korona virus.

Pi-si-ar testiranje urađeno je kod 18 korisnika, a kod 14 je potvrđeno prisustvo korona virusa. Tri pacijenta iz Gerontološkog centra hospitalizovana su u šabačkoj Opštoj bolnici. Ostali korisnici koji su pozitivni na korona virus stabilnog su opšteg stanja i pod stalnim nadzorom zdravstvenog tima doma za stare u Šapcu koji su u je komunikaciji sa ekipama iz Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Šapcu.

U toku je testiranje svih zaposlenih Gerontološkog centra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa