11. januar 2021.11. jan 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Ružić: Od 18. januara najverovatnije povratak u školske klupe a ne onlajn nastava

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugođe u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.

Ružić je za televiziju Prva izjavio da će se danas razgovarati o tome koje će mere zbog epidemije korona virusa biti primenjene, odnosno da li će se nastava održavati po modelu koji je bio prisutan pre uvođenja onlajn nastave za starije razrede osnovnih, i srednjih škola, ali i da je izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave.

Ružić je naveo da bi "bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola", odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su "načelno za povratak u školske klupe a ne za onlajn nastavu", kao i da se pokazalo da "škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija korona virusa".

"Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način", rekao je Ružić.
On je ukazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je "najverovatnije" da će biti odložena.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa