Info

14. januar 2021.14. jan 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Niko ne sme biti zaboravljen

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je posetio najudaljenije selo Pocerine, Bukor, i u njemu porodice sa najviše dese. Odneo je paketiće deci, razgovarao sa domaćinima o uslovima života u ovom selu, kao i o tome šta Grad Šabac može da uradi za meštane kako bi sa svojim porodicama ostajali da žive i rade na svojoj zemlji.

Foto: Glas Podrinja


-Želeo sam da za pravoslavnu Novu godinu u najudaljenijem selu opštine Šabac, u Bukoru, podelim radost praznika sa porodicama koje imaju najveći broj potomaka, odnosno najveći broj dece. Porodice Mijailović i Damnjanović su porodice sa troje i četvoro dece, koje žele da ostanu u Bukoru i nastave sa bavljenjem poljoprivredom. Najmlađima sam poklonio slatke poklone za novogodišnje praznike, a sa starijim članovima porodice razgovarao sam o načinu na koji Grad Šabac može pomoći da u narednom periodu ostvaruju još veće prihode, da šire svoje porodice i ostanu na selu. Nijedan stanovnik Grada Šapca ne sme i ne može biti zaboravljen u 21. veku, rekao je Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Porodica Mijailović broji osam članova. Složno zajedno žive četiri generacije. Sa Jovanom Mijailovićem i njegovom suprugom žive i Jovanova majka, sin, snaha i tri unuka.

-Ovo je pasivan kraj gde je obrada zemljišta malo teža. Dosta smo udaljeni od grada, pa su nam i troškovi veći. Fali na ambulanta i moramo da idemo u Volujac. Za nas mlađe to i nije toliko veliki problem kao za starije. Školu bi takođe trebalo malo urediti. Poslednjih godina je urađeno dosta puteva. Ostalo je još da se sredi put koji nas povezuje sa Opštinom Vladimirci, prema Raskršću i jedan put prema Vlašiću, rekao je Jovan Mijailović i zahvalio gradonačelniku što ne zaboravlja ni najudaljenije meštane.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik je posetio i porodicu Damnjanović koja ima četvoro dece, tri sina i ćerku.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa