15. januar 2021.15. jan 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Otvorene rekonstruisane prostorije BK "Mačva"

Nove prostorije Bokserskog kluba "Mačva" svečano su otvorene danas. Reč je o rekonstruisanom objektu u okviru Sportsko rekreativnog kompleksa "Stari Grad", gde će, prema rečima sportsko direktora kluba Branislava Jovičića, Mačva ponovo krenuti putem velikih uspeha i stare slave.

Tokom večeri biće održan i prvi trening u novom/rekonstruisanom objektu.

-Došli smo u tu situaciju da Bokserki klub "Mačvu" možemo da dignemo iz pepela i vratimo na stare staze slave. Mogu svi da vide da je objekat doveden do savršenstva. Naš prvobitni plan je bio da stvorimo uslove za osnovni rad i funkcionisanje, međutim kako je vreme odmicalo, više pažnje smo posvećivali detaljima gde smo stvorili salu kakvom retko koji klub u Srbiji može da se pohvali. Radovi još nisu okončani, traju i onoliko koliko nam finansije budu dozvolile, toliko ćemo se truditi da još poboljšamo uslove - ističe Jovičić i dodao da je prioritet kluba popularizacija boksa i veliki broj članova među najmlađima.

foto: Glas Podrinja


-Interesovanje dece je veliko i to mi je posebno drago. Naš prvi i osnovni cilj je da najmlađi stasavaju uz ovaj sport i uz klub i jedna od najbitnijih stavki je da najpre budu prave formirane ličnosti, a tek potom dobri sportisti. To je princip rada našeg kluba na kojem ćemo insistirati.

Izgled prostorija Mačve je primer kako se problemi mogu prevazići kada postoji želja i entuzijazam, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, navodeći da će Grad uvek biti uz klubove koji na pravi način promovišu vrednosti sporta najmlađima.

-Ove prostorije su primer kako sve može da se dovede u red kada privrednici grada koji imaju afinitet prema sportu i koji žele da se i njihova deca bave sportom na najbolji i najlepši način. Upravo ovako nešto je to što grad zahteva od sportskih klubova, sportskih kolektiva i naravno da će Grad pomoći sredstvima iz budžeta, jer ovakvi entuzijasti to zaslužuju. Očekujemo mnogo mladih ljudi koji će se baviti sportom i koji će te prelepe veštine kao što je boks vratiti na staze stare slave. Grad Šabac će pomoći sve klubove koji okupljaju veliki broj dece. Siguran sam da će Bokserski klub "Mačva" na ovaj način, uz profesionalni pristup radu vratiti Šabac na staze uspeha i da ćemo ponovo imati šampiona - izjavio je gradonačelnik Šapca.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, već na proleće ili leto, šabački ljubitelji boksa mogu gledati u svom gradu učesnike iz celog regiona na internacionalnoj reviji "Zlatna čivija". Turnir će biti prenošen na TV Arena fajt. Klub je na novom početku i verujem da će brzo ponovo sijati kao nekada rekao je predsednik Boskerskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

-Mačva je jedan od najstarijih i najprepoznatljivijih klubova na prostoru bivše Jugoslavije. Siguran sam da će ponovo klub zasijati starim sjajem. Rekonstruisana, nova sala otvoriće svoja vrata za svu decu i mlade koji će ovde moći da treniraju besplatno i što je još važnije, ne samo da uče boks, već da stasavaju na principima plemenite borilačke veštine. Boks može da ih nauči da budu bolji ljudi, karakterno jači, snažniji, da gledaju životu u oči, nauče da kada padnu treba da ustanu i nastave borbu. Verujem da će iz ove sale uskoro doći novi šampioni koji će pronositi slavu kluba, grada i Srbije - uveren je Borvčanin, naglasivši da će Savez uvek biti podrška klubovima na zajedničkom putu ojačavanja srpskog boksa.

-Nastavićemo da budemo pomoć Mačvi kao i do sada. Pomažemo u doniranju opreme, članovi Mačve će besplatno sudelovati na kampovima Bokserskog saveza Srbije, tu smo za obuku svih koji su zainteresovani za trenerski, sudijski ili supervizijski posao i mogu da najavim da nam uskoro stiže grupa trenera sa Kube, a jedan će određeni vremenski period provesti u Šapcu i pomagati u radu Mačvi.

Borovčanin je naglasio da se nada da će već sledeće sezone "Mačva" ponovo biti deo ligaškog ekipnog takmičenja i da se svi raduju derbi duelima protiv Loznice ili Valjeva, posebnim mečevima čije i sam deo bio u mladosti i kojih se seća i danas.
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa