16. januar 2021.16. jan 2021.
Foto: TV Šabac

Foto: TV Šabac

Poslednji ispraćaj dr Saše Jovanovskog

Lekar šabačke Opšte bolnice dr Aleksandar Jovanovski sahranjen je danas, a poslednja počast odata je komemorativnim skupom u klubu Bolnice. Od prijatelja i kolege oprostili su se direktor ovdašnje zdravstvene ustanove, kolege i brojni poznanici nedavno preminulog lekara.

-Šabačko zdravstvo i šabačka bolnica ostali su bez vrhunskog stručnjaka, posvećenog lekara, predusretljivog kolege i iskrenog prijatelja. Izuezatn stručnjak, još bolji čovek, posvećeno je obavljao svoju lekarsku dužnost od prvog dana. Hrabar, ostavljao je utisak da mu se ništa ne može desiti - rekao je na komemorativnom skupu, povodom smrti dr Aleksandra Jovanovskog direktor Opšte bolnice Šabac, dr Slobodan Popović.

Dr Jovanovski rođen je 1963. u Kraljevu, u osnovnoj školi i Šabačkoj gimnaziji bio je đak generacje, a Medicinski fakultet Beogradskog univerziteta okončao je u grupi najboljih studenata. Zvanje specijalizanta stekao je 1997. godine, a subspecijalizaciju iz reumatologije 2004. godine. Objavio je brojne naučne radove u Srbiji i inostranstvu, stekavši zvanje primarijusa. U Opštoj bolnici je radio kao lekar i načelnik Internog odeljenja.

Sahranjen je na Novom groblju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa