17. januar 2021.17. jan 2021.
Foto Beta

Foto Beta

AMSS: Zbog snega ograničenje na Milošu Velikom snižena na 60 kilometara na sat


Na auto-putu "Miloš Veliki" kod petlje Ljig i u zoni tunela Brančić zbog snežnih padavina maksimalna brzina kretanja vozila ograničena je na 60 kilometara na sat, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na auto-putu Beograd-Niš desio se sudar, koji je izazvao je velike gužve kod skretanja za Mladenovac, prenose beogradski mediji.

U sudaru su učestvovala tri vozila, a za sada nema informacija o povređenima.

Veliki broj kolovoza u Srbiji je vlažan, ali na najvećim saobraćajnicama u zemlji visina snega ne prelazi pet centimetara, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na putnom pravcu Brzeće-Kopaonik upotreba lanaca je obavezna, a zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, zbog čega nadležne službe pozivaju na oprezniju vožnju voze i upotrebu zimske opreme.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na deonicama Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, preko Mačkovog kamena, Krst-Korenita-Krupanj.

Zabrana za teretnjake važi i na pravcima Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva-Šabačka Kamenica-Donje Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka-Ljubovija.

Ista situacija je i na deonicama Pričević-Pecka, Valjevo-Poćuta-Debelo brdo, Krupanj-Šljivova, Valjevo-Lelić-Mravinjci, Jošanička Banja-Kopaonik, putevima oko Mačkovog kamena, Šljivove i na putevima Kraljevo-Brezna-Goč i Kopaonik-Rudnica.

Magle ima na putnim pravcima Paraćin-Boljevac-Zaječar-granični prelaz Vrška Čuka, Žagubica-Borsko jezero i Brzeće-Kopaonik, kod hotela Putnik.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, kamioni na prelazu Šid sa Hrvatskom na izlaz iz zemlje čekaju tri sata.

Teretnjaci na prelazima Kelebija sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom čekaju po dva sata na izlaz, dok na Horgošu zadržavanje traje 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima, kao ni na rampama duža auto-puteva, nema dužih zadržavanja.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa