Info

20. januar 2021.20. jan 2021.
Image by Firmbee from Pixabay

Image by Firmbee from Pixabay

Obustavljena do daljnjeg kontrola frilensera

Nakon sastanka u Vladi Srbije između predstavnika Udruženja radnika na internetu i premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i driektora Poreske uprave Dragana Markovića Poreska uprava je počela je da šalje obaveštenja o tome da se postupci kontrole frilensera obustavljaju do daljnjeg.

Udruženje radnika interneta iznelo je na sastanku u ponedeljak zahtev da se obustavi postupak poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja po, kako su naveli, neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva.

Poreska je na taj zahtev danas reagovala tako što je počela gradovima na da šalje obaveštenja o tome da se započeti postupci kontrole frilensera obustavljaju do daljnjeg.

Predstavnik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar kaže za Nova.rs da je za sada video da je pomenuto obaveštenje stiglo u filijalu Poreske uprave u Nišu, ali da očekuje da će u toku dana stići i ostale gradove u Srbiji.

“Obustava postupaka će trajati dok budu trajali pregovori. Ovo je naša mala pobeda”, kaže Pogačar za Nova.rs.

Na pregovorima u Vladi koji su trajali više od dva sata nije postignut dogovor oko toga da li će biti otplate poreskog duga za prethodnih pet godina, ali je dogovoreno je da se razgovori nastave tokom ove ili sledeće nedelje.

Kako je novinarima nakon sastanka u Vladi rekao Pogačar, na naradnom sastanku bi trebalo da bude reči o načinu određivanja kategorija kategorija frilensera, na osnovu kojih bi se rešavalo retroaktvino plaćanje poreza i eventualno otpisivanje duga.

Podsećamo, Udruženje radnika na internetu, posle gotovo tromesečne borbe, izdejstvovalo je pregovore sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, o svom statusu i ogromnim, neplativim dugovanjima.

Suština njihove borbe je da žele da plate porez, ali fer i pravedan, bez retroaktivnog obračuna i naplate obaveza koje nisu mogli da koriste.
Kamatica/Nova S

Najnoviji broj

25. februar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa