21. januar 2021.21. jan 2021.
Radni sastanak predstavnika opštine Bogatić u Ministarstvu kulture i informisanja

Radni sastanak predstavnika opštine Bogatić u Ministarstvu kulture i informisanja

Dana 18.01.2021. godine održan je radni sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja delegacije opštine Bogatić i predstavnika ministarstva.

Pomoćnik predsednika opštine Bogatić Matija Milovanović je upoznao sekretara ministarstva sa konkretnim projektom rekonstrukcije i rehabilitacije objekta Doma kulture u Glogovcu i pretvaranje istog u „Zavičajni muzej Mačva – Janko Veselinović“.

„Postojanje potrebe da se osigura efikasna zaštita kulturnog nasleđa ovog kraja i očuvanje lokalnog identiteta je dugoročni cilj koji je pred sebe postavila lokalna samouprava. Adaptacija i rekonstrukcija trenutno devastiranog objekta i obezbeđivanje savremenog prostora u kome bi se čuvala naša tradicija bi nesumnjivo doprinelo oživljavanju društvenog života i promociji kulture i turizma na teritoriji opštine Bogatić. Na samom sastanku postignut je visok stepen saglasnosti da je sam projekat društveno opravdan i kao takav je potreban našoj zajednici. Takođe, istaknuta je činjenica da je za realizaciju jedne takve investicije, potrebno obezbediti i uložiti značajna finansijska sredstva koje prevazilaze realne mogućnosti opštine Bogatić. Stoga će se u narednom periodu intenzivirati međusobna saradnja, kako bi zajednički, udruženim snagama učinili konkretniji korak na tom polju, tako da ovaj učinjeni današnji, predstavlja samo prvi u nizu“ izjavio je Milovanović.

Sastanku su prisustovali i predstavnici mesne zajednice Glogovac i i član projektnog tima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa