21. januar 2021.21. jan 2021.
Foto: Opština Vladimirci

Foto: Opština Vladimirci

VLADIMIRCI

Obaveštenje o realizaciji projekta

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja uz pomoć zajma Svetske banke.

Cilj projekta je unapređivanje dostupnosti kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina, sa osvrtom na decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

Opština Vladimirci je jedna od opština koja je u drugom krugu dobila grantove za realizaciju raznih aktivnosti kroz Projekat inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Kroz ovaj projekat Opština Vladimirci u saradnji sa partnerima na lokalu: Predškolskom ustanovom „Suncokreti“ Vladimirci, Crvenim krstom Vladimirci, Centrom za socijalni rad opštine Vladimirci i Domom zdravlja Vladimirci će deci iz društveno osetljivih grupa stvoriti uslove da imaju jednake mogućnosti za učenje i razvoj, kao i sva druga deca.

Projekat koji se na Opštini Vladimirci realizuje pod nazivom „Moj vrtić – vrtić za svu decu“ trajaće 3 godine, a ovom prvom godinom realizacije istog obuhvaćeno je ukupno 25 dece iz sledećih naselja: Zvezd, Mehovine, Krnić i Vladimirci.

U cilju bolje relizacije navedenog projekta, svi partneri uključeni u projekat radiće na poljima bolje informisanosti roditelja o značaju uključenosti njihove dece u proces predškolskog obrazovanja kroz aktivnosti terenskih poseta, održavanja roditeljskih sastanaka, podele informativnih brošura roditeljima, dostupnosti informacija na lokalnim sajtovima i javnim glasilima, kroz radionice sa roditeljima, zatim povećan obuhvat dece iz društveno osetljivih grupa koji će pohađati predškolsku ustanovu kroz aktivnosti besplatnog prevoza do predškolske ustanove, dodele besplatnih udžbenika, program besplatne užine, kupovinu odeće i obuće, realizaciju dečijih predstava, priredbi i radionica, realizaciju dečijih izleta.

Ukoliko želite da budete deo naše ekipe u kojoj ćemo zajedno da učimo, da rastemo i da se družimo, pridružite nam se, za dobrobit Vaše dece!!!

Svi su dobrodošli i zato… Čekamo Vas!!!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa