22. januar 2021.22. jan 2021.
Za dva dana vakcine primilo 1.347  Šapčana
Saopštenje Štaba za vanredne situacije

Za dva dana vakcine primilo 1.347 Šapčana

U prva dva dana u sali ekonomske škole, vakcinu protiv kovida 19, primilo je 1.347 sugrađana, od toga juče 856. Danas je preko portala eUprave prijavljeno 432 sugrađanina, a biće omogućeno i onima koji direktno dođu na punkt da se vakcinišu, saopšteno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Zbog velikog interesovanja sugrađana, otvoreno je osam vakcinalnih mesta, na kojima će raditi 25 zdravstvenih radnika. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, kao najboljeg oružja za borbu protiv kovida 19.

Iz štaba pozivaju sve one koji su zainteresovani da se pridruže i budu vakcinisani kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, konstatovano je da je ponovo manji broj hospitalizovanih pacijenata u šabačkoj Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević“ . U toj zdravstvenoj ustanovi leči se 128 pacijenata, a u respiratornoj jedinici nalazi se njih 12, od kojih je 5 intubirano. Među hospitalizovanim je i 21 kovid pozitivan pacijent iz Gerontološkog centra. U poslednja 24 časa, jedan pozitivan korisnik preminuo je u bolnici, dok je virus utvrđen kod još jednog zaposlenog. Ukupan broj zaposlenih koji su pozitivni na virus korona je 26.
PR služba gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

15. april 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa