22. januar 2021.22. jan 2021.
Pixabay

Pixabay

Janković: Vakcina protiv korona virusa se ne preporučuje trudnicama ni onima sklonim alergijama


Virusolog Srđa Janković izjavio je danas da se vakcinacija protiv korona virusa ne preporučuje trudnicama zato što ne postoje naučne studije o tom pitanju, ali da do sada nije bilo neželjenih efekata kod žena koje u tom trenutku nisu znale da su trudne, a primile su vakcinu.

Janković je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Palati Srbije rekao da su "besmislene" tvrdnje da treba čekati godinu dana da bi se nakon vakcinisanja planirala trudnoća, i dodao da je dovoljno sačekati tokom samog perioda vakcinisanja, što je nešto više od mesec dana.

On je rekao da vakcinu protiv korona virusa ne smeju da prime oni koji su alergični na samu vakcinu, na neki od sastojaka vakcine, ili su skloni teškim alergijama.
Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da očekuje da će sve vakcine protiv korona virusa koje su sertifikovane biti prihvaćene u svim zemljama.

Tiodorović je naveo da nema problema ni zastoja u isporukama vakcina protiv korona virusa, osim da će verovatno kod onih koji primaju Fajzerovu vakcinu biti sačekano da budu sigurne druge doze.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa