Info

22. januar 2021.22. jan 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Vučić: Danas rekordan broj vakcinisanih, više od 40.000


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja dana više od 40.000 građana biti vakcinisano protiv korona virusa što je kako je rekao, rekordan broj.

On je kazao da nabavka novih količina vakcina postaje "gotovo nemoguća misija".

"Postaje vrlo teško doći do vakcina. Mi bismo bili u stanju da vakcinišemo oko 81-82 odsto punoletne populacije Srbije ali nemamo toliko vakcina u oovm trenutku. Zato smo danas bili u kontaktu sa Britancima, sa Kinezima, sa Rusima a pokrenućemo razgovore i sa Indijcima koji imaju fabriku Astra Zeneka", kazao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Dodao je da naredne nedelje očekuje "nove dobre vesti" kada je u pitanju nabavka vakcina.

"Grčevito se borimo za svaku vakcinu, razgovaraćemo sa svakim u svetu na tu temu jer svaki dan koji ugrabimo za vakcinaciju, više ćemo života spasiti", rekao je Vučić.

Najavio je da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv korona virusa.

"Nama će vakcina biti potrebna narednih pet, šest ili sedam godina dok ne pronađu lek. Pokušaćemo da napravimo fabriku da možemo da proizvedemo dovoljno vakcina za naše stanovništvo i za susede jer velike zemlje uzmu sve i koliko god pričali o solidarnosti, ne optužujući tu bilo koga, treba da gledamo 'u se i i u svoje kljuse'. Priče o solidarnosti okačite mačku o rep", dodao je Vučić.Izvor Beta

Najnoviji broj

4. mart 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa