23. januar 2021.23. jan 2021.
U Šapcu za tri dana vakcinisano 2.286 osoba
Saopštenje Štaba za vanredne situacije

U Šapcu za tri dana vakcinisano 2.286 osoba

U Šapcu je u poslednja tri dana ukupno vakcinisano 2.286 zainteresovanih sugrađana. U toku jučerašnjeg dana 939 ljudi primilo je vakcinu protiv virusa korona. Država sukcesivno šalje dovoljan broj vakcina tako da zainteresovani sugrađani ne treba da brinu jer će biti dovoljno sredstava za imunizaciju i u narednom periodu. Do sada je pristiglo oko 5 000 doza.

U poslednja 24 časa na teritoriji grada Šapca kovid pozitivno je 58 sugrađana. Ukupno je preminulo tri pacijenta od kojih je jedan korisnik Gerontološkog centra. Ove brojke opominju da nema mesta opuštanju i da svaki pojedinačni događaj sa nepoštovanjem mera zaštite može značajno povećati broj inficiranih sugrađana. Zbog toga apel članova Štaba za vanredne situacije svima za striktno poštovanje mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije.

U šabačkoj bolnici hospitalizovano je 136 pacijenata pozitivnih na korona virus, a u crvenoj zoni pedijatrije nalazi se četvoro dece i četiri majke koje su kovid pozitivne i u dobrom su stanju.
U Crvenoj zoni akušterstva Službe ginekologije u poslednja 24 časa porođena je trudnica koja je antigenski pozitivna na koronu, porođaj je protekao dobro, i majka i beba su u odličnom stanju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa