24. januar 2021.24. jan 2021.
Pixabay

Pixabay

AMSS: Poziv vozačima na oprez usled vetra i odrona

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju uglavnom dobri uslovi za vožnju, uz pojačan vetar u košavskom području i na planinama, a na putevima kroz planinske predele oprez je potreban zbog mogućih odrona, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Odroni su učestali pored Ibra između Raške i Kraljeva, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, u Ovčarsko-Kablarskoj, Grdeličkoj, Sićevačkoj i Drenskoj klisuri, navedeno je u saopštenju.

AMSS podseća vozače da paze na brzinu kretanja i da budu koncentrisani za volanom kako bi na vreme reagovali ako primete opasnost na putu, ali i oštećenja na kolovozu posle obilnih padavina i jakih mrazeva, čija je sanacija u toku.

Nema neprohodnih putnih pravaca, a zabrane za šlepere i kamione s prikolicom na snazi su na putu Jošanička Banja - Kopaonik, Kraljevo - Brezna - Goč, Kopaonik - Rudnica.

Na stanicama za naplatu putarine nema zadržavanja, a prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima samo na Batrovcima teretna vozila čekaju oko sat vremena.

AMSS podseća vozače da granični prelaz Bački Vinogradi radi svakog dana od 7.00 do 10.00 i od 16.00 do 19 časova, dok na graničnom prelazu Bački Breg mađarske vlasti usmeravaju putnički saobraćaj na Horgoš i Kelebiju.

Sa mađarske strane granični prelaz Bački Breg otvoren je samo za lokalno stanovništvo koje živi u zoni 30 kilometara oko tog prelaza, podseća AMSS.
Beta

Najnoviji broj

25. februar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa