24. januar 2021.24. jan 2021.
Osuđujemo poziv na ubistvo
Saopštenje za javnost

Osuđujemo poziv na ubistvo

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu najoštrije osuđuje pozive na ubistvo poverenika dr Aleksandra Pajića. Skandalozno je da neistomišljenici i mrzitelji Srpske napredne stranke sa nesmanjenim žarom nastavljaju da pozivaju na fizičku likvidaciju naših funkcionera.

Zastrašujuće je da se u našem društvu pojavila grupa građana koja smatra da je pozivati na ubistvo, linč, silovanje i vešanje onih sa kojima se ne slažu legitimno, čak i poželjno. Paradoksalno je da je reč o individuama koje se kriju iza slobode govora, slobode mišljenja i drugih ljudskih prava.

U današnjoj Srbiji, svako ima pravo na svoje političko mišljenje, da kritikuje poteze vlasti, da glasa za koga želi, ali niko nema pravo da poziva na ubistvo. Podsećamo da sloboda govora ima svoje granice i da se ta sloboda ne odnosi na govor mržnje. Pozivima na ubistvo poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke dr Aleksandra Pajića, ta granica je prekoračena.

Stoga, zahtevamo od nadležnih da pod hitno procesuiraju lice koje stoji iza ovog kukavičkog i veoma ozbiljnog napada na našeg poverenika i gradonačelnika Šapca.

GO SNS Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa