25. januar 2021.25. jan 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Umro načelnik MUP-a Predrag Marić

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić (56) preminuo je od kovida 19, javili su danas beogradski mediji.

Mariću je infekcija korona virusom potvrđena 28. decembra.

Marić, koji je bio i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, preminuo je u KBC "Dragiša Mišović" gde je bio hospitalizovan.

Predrag Marić u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije počeo je da radi 1990. godine, a 2003. godine počeo je da radi kao načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije, a načelnik te uprave postao je 2005.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova postao je 2006. godine, a 2007. godine je imenovan za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

Na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, od 2010. godine predavao je predmet "Sprečavanje i suzbijanje požara, havarija i eksplozija".

Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije, a za predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011. godine.

Prvu nagradu povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova za ostvarene rezultate u radu dobio je 2004. godine.

Objavio je veliki broj stručnih radova i članaka iz oblasti vanrednih situacija.

Napisao je knjigu "Terorizam i organizovani kriminal", "Upravljanje vanrednim situacijama" i "Promet eksplozivnih materija" i priručnik "Upravno-inspekcijski nadzor u oblasti zaštite od požara".

Marić je rođen 1964. godine u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju školu, na Pravnom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1990. godine, a 2009. godine završio je specijalističke studije.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa