26. januar 2021.26. jan 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Nastavlja se imunizacija Šapčana: Potrebna prijava za vakcinaciju putem E-uprave, ili pozivom kontakt centra

Imunizacija Šapčana nastavljena je tokom nedelje i zbog povećanog interesovanja više od 5000 građana je za sedam dana primilo prvu dozu kineske vakcine Sinofarm. Prema odluci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, od utorka, na punktove za vakcinaciju će moći da dođu samo oni koji su poslali prijavu putem portala E-uprava, ili pozivom na broj 0800 222 334 i dobiju obaveštenje o zakazanom terminu.

-Do sada je vakcinisano 5250 naših sugrađana kineskom vakcinom proizvođača Sinofarm. Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili smo obaveštenje da se vakcinacija na punktovima vrši samo za građane koji su se prijavili putem E-uprave i dobili termin, kako bi se izbegle gužve i redovi. Prethodnih dana smo imali značajan broj sugrađana koji su došli na imunizaciju, a nisu imali zakazan termin. Apelujemo na sve sugrađane da se prijave putem portala E-uprave, ili putem telefona 0800 222 334 od 8 do 20 časova. Za sugrađane koji imaju više od 65 godina neće biti potrebno zakazivanje – istakla je direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković.

Foto: Glas Podrinja


Član gradskog veća Stevan Matić odlučio se za vakcinu, jer smatra da je to najefikasniji način zaštite, i pozvao sve da se prijave za imunizaciju.

-Ni jednog trenutka se nisam dvoumio, ne samo kao član Gradskog veća, nego i kao potpredsednik Udruženja penzionera Šabac da budem primer i pozovem svoju populaciju da bez bojazni veruje lekarima, jer nemamo kome drugom. Oni se herojski bore za naše živote, a smatram da samo vakcinacijom štitimo i sebe i druge. Zbog toga treba da se vakcinišemo, a kinesku sam odabrao jer sam video da su se za istu odlučili i gradonačelnik Šapca, kao i direktor Zavoda za javno zdravlje – rekao je član Gradskog veća Stevan Matić i nagalsio da je „reč struke presudna u očuvanju zdravlja“.

Foto: Glas Podrinja
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa