28. januar 2021.28. jan 2021.
Beta

Beta

Komisija za zaštitu konkurencije: Telekom i Telenor ne žele spajanje, već poslovnu saradnju

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je objavila da su joj se obratile kompanije Telekom Srbija i Telenor Srbija sa zahtevom za pojedinačno izuzeće od zabrane ugovora o ograničenoj i definisanoj poslovnoj saradnji u odredjenom segmentu poslovanja.

"Kako bi sprečili dalje pogrešno informisanje javnosti, ističemo da ovde nije reč o koncentraciji (spajanju) dva ili više tržišnih učesnika", navela je Komisija u objavi na svom sajtu.

Dodaje se da je Komisija i u svojoj dosadašnjoj praksi već postupala po zahtevima za pojedinačno izuzeće ugovora zaključenih izmedju učesnika aktivnih na tržištu elektronskih komunikacija Telenor – VIP mobile, Telenor – SBB, itd.

"Imajući u vidu da je reč o specifičnom tržištu za čiji razvoj i funkcionisanje su nadležna i sektorska regulatorna tela, Komisija će kao i do sada, u saradnji sa njima postupati po ovom zahtevu za pojedinačno izuzeće", navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, a u interesu vodjenja postupaka, kao i zaštite prava stranaka u tim postupcima, "Komisija ne može u ovom trenutku da iznese više informacija niti da prejudicira rokove kao i svoje postupanje".

Medijska kuća N1 objavila je da je imala uvid u plan, u kojem se navodi da će se kompanije Telekom Srbija i Telenor udružiti, a da je cilj da se smanji učešće SBB-a na tržištu ispod 30 odsto. Telekom bi, prema tom planu, Telenoru ustupio kompletnu infrastrukturu kablovske mreže i kompletan sadržaj kablovske televizije.

Kompanija Telenor Srbija je juče saopštila da se ne spaja sa Telekom Srbija i da ne preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, već da joj je ambicija da udje u oblast interneta i TV sadržaja.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa