28. januar 2021.28. jan 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Ciljevi nisu promenjeni, Šapčani žele titulu

Vaterpolo klub "Šabac" polusezonu je okončao na četvrtoj poziciji, no iako su trenutno tri velika rivala bolje plasirana, želja branioca titule je da epitet šampiona Srbije sačuva i po završetku tekuće sezone. Rokada na mestu trenera i neke izmene u timu nisu ništa promenili u odnosu na proklamovane ciljeve, navedeno je na današnjoj konferenciji za medije kluba.

Mesto prvog trenera preuzeo je doskorašnji sportski direktor Anto Vasović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, dok će Emil Nikolić njemu asistirati u radu sa prvim timom i voditi računa o stručnom radu i njegovom unapređenju kroz rad svih starosnih kategorija.

-Primarni cilj je odbrana titule i bez obzira na situaciju na tabeli, još je dovoljno vremena da se odnosi snaga promene. Imamo apsolutno povrerenje u igrače kojima raspolažemo i za nas su oni najbolji na svetu. Zadatak stručnog štaba je da izvuče maksimum od njih, da budu spremni za sve izazove, a verujemo da je njihov maksimum dovoljan, uz malu dozu sreće, da nas dovede do vrha - rekao je Anto Vasović.

foto: V. Aleksić


Emil Nikolić je pred novim zadatakom, ali ne i nepoznatim izazovom. Kroz rad sa svim kategorijama težiće da se učvrsti sistem koji će iz domaće škole tvoriti jak seniorski sastav.

-Jedini način da rezultati ostanu na visokom nivou i da klub funkcioniše kvalitetno, ekonomski stabilno, ne samo Šabac, nego bilo koji je da obezbedi izgradnju igrača iz sopstvenog pogona koji imaju jake spone sa klubom, žive sa njim i napreduju kroz poznat sistem. Pomagaću Anti, objektivne okolnosti su uticale da izgubimo neke mečeve koje smo mogli i da pobedimo, ali tek sledi plej of i prilika da pokažemo snagu - istakao je Nikolić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa