28. januar 2021.28. jan 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Vuksanović: Došao sam kako bih se borio za pehar

Sastav šabačkih vaterpolista pretrpeo je izmene u dosadašnjem toku prelaznog roka. Konkurenciju u ekipi pojačali su Srđan Vuksanović, reprzentativac Kazahstana koji se posle više godina vraća u Srbiju i Dragan Drašković, preprezentativni bek Crne Gore, dok je tim napustio njegov reprezentativni kolega Filip Gardašević, novi vaterpolista "Novg Beograda".

Vuksanoviće je već imao iskustvo nastupa u Šapcu, braneći boje "Budve" i ostao mu je u sećanju bazen i oko njega ispunjene tribine, fudbalska atmosfera. Nada se da će uskoro biti prilike da to ponovo oseti, a poziv da dođe u Šabac prihvatio je kako bi pomogao u borbi za najviši plasman.

-O Klubu sam čuo samo reči hvale, atmosferu sam osetio, a najviše su me privukle ambicije, jer želim da igram za tim koji želi najviše. Presrećan sam što se vraćam u Srbiju i želim da celog sebe dam kako bi moj novi klub odbranio prvo mesto. Imam elan i jedva čekam da uđem u baezn sa kapicom Šaca, zaigram i doprinesem dobrim rezultatima - naveo je Vuksanović.

foto: V. Aleksić


Na neki način pojačanje u drugoj polusezoni je i Radoslav Filipović. Mladi golman je u Šapcu već drugu sezonu, ali je gotovo dva meseca bio van bazena zbog problema sa virusom.

-To sam ostavio iza sebe, rezultati na testovima opterećenja su dobri, od početka januara sam u trenažnom procesu i radujem se utakmicama koje slede. Želeli smo bolji plasman na polovini ovog dela sezone, ali imamo dovoljno prostora da ga popravimo, kvalitet nam ne nedostaje, uveren sam u to - rekao je Filipović.

Sportski direktor i prvi trener "Šapca" Anto Vasović istakao je da klub može ostvarivati uspehe samo ako stalno stremi najvišem.

-Želim da se zahvalim Gradu za svu dosadašnju pomoć i biće nam izuzetno potrebna i u narednom periodu kako bi održali korak sa Radničkim, Novim Beogradom, Zvezdom, ali ne samo njima. Partizan se budi, Vojvodina takođe i ako ne ove, onda već naredne će ta dva tima biti kandidati za titulu, uz postojeće. Ukoliko se malo zaostane, vrlo lako sa vrha skliznete u sredinu. Naše ambicije nisu male, ali se trudimo da stvorimo osnov za njihovo ostvarenje. Ovo je grad gde se vaterpolo voli i učinićemo sve da i u budućnosti radujemo naše navijače.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa