2. februar 2021.2. feb 2021.
Danas počela vakcinacija nepokretnih sugrađana
SAOPŠTENjE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ŠAPCA

Danas počela vakcinacija nepokretnih sugrađana

Na teritoriji Mačvanskog okruga u periodu od 25.1. do 31.1. registrovano je 508 pozitivnih uzoraka na kovid, a na teritoriji grada Šapca 254 nova slučaja.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” pregledana je 401 osoba. Prvih pregleda bilo je 161 i 240 kontrolnih.

U Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovano je 124 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice hospitalizovano je 128 nekovid pacijenata. U respiratornoj jedinici nalazi se 8 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Situacija sa korona virusom u Gerontološkom centru u Šapcu je stabilna, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Tokom proteklog dana nije bilo novodijagnostikovanih kovid pozitivih pacijena. Za sutrašnji dan planirano je retestiranje 14 pozitivnih pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana na punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” vakcinisano je 422 ljudi. Danas počinje vakcinacija nepokretnih sugrađana koji su se prijavili preko portala eUprave. Mobilni palijativni tim šabačkog doma zdravlja obavljaće vakcinaciju nepokretnih sugrađana na seoskom području dok će Služba kućnog lečenja doma zdravlja vakcinisati nepokretno stanovništvo na teritoriji grada.

Članovi Štaba za vanredne situacije pozivaju sve zainteresovane sugrađane da se preko portala eUprave prijave za prvu dozu vakcine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa