5. februar 2021.5. feb 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Gabrijela Grujić: Dualno obrazovanje, sticanje praktičnih znanja

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Gabrijela Grujić prisustvovala je danas radnom sastanku direktora srednjih škola Mačvanskog upravnog okruga u Gradskoj kući u Šapcu.

Tema susreta bilo je dualno obrazovanje i njegova implementacija u školama, kao i podrška Grada Špaca učenicima u sticanju praktičnih veština, znanja u kompanijama koje posluju na području MUO.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je danas sa nama pomoćnica ministra prosvete, gospođa Gabrijela Grujić i što prisustvuje radnom sastanku predstavnika svih škola MUO koje mogu u svoj obrazovni sistem da uključe dualno obrazovanje. Naš obrazovni sistem je zaista dobar, ali dualno obrazovanje daje jednu kvalitativnu i novu komponentu, te sve obrazovne ustanove koje imaju tu mogućnost to treba da ugrade u svoj sistem. U 21. veku nije dovoljno imati samo teorijsko znanje, već je važno da se steknu praktična znanja i veštine u kompanijama koje posluju u Republici Srbiji. Grad Šabac će dati podršku dualnom obrazovanju i nadam se da će čitav Okrug iskoristiti potencijal naših privrednika, te da će i oni biti zainteresovani kako bi učenici tokom svog školovanja stekli sva znanja i veštine koja su im neophodna da se uključe na tržište rada - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Foto: Glas Podrinja

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Gabrijela Grujić ističe da je stub ekonomskog razvoja zemlje obrazovanje, te je od izuzetnog značaja da kompanije budu dostupne za učenike kako bi kroz dualni model obrazovanja stekli kvalitetna znanja.

-Ovo je vek kompetencija, ne samo teorijskih znanja i ogleda se u sublimaciji znanja, veština i stavova kako bi mladi ljudi doživeli ovaj model kao inspiraciju i izazov. Upravo od njih očekujemo da će činiti kompanije, ne samo održivim kada je poslovanje u pitanju, već i inovativnim. Po prvi put naši mladi mogu da steknu veštine u stimulativnom okruženju, te se nadam da će po završetku školovanja biti spremni za zaposlenje. Dualnim obrazovanjem Srbija prestaje da bude zemlja odložene karijere - pojasnila je prof. dr Gabrijela Grujić.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња
  • Фото Глас Подриња

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa