22. februar 2021.22. feb 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Ministarka Marija Obradović u poseti Šapcu

Razgovori o projektima i ulaganjima

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Marija Obradović, pored prisustvovanja dodeli ugovora o radu slabovidom Nikoli Ninković u Gradskoj upravi, razgovarala je i sa gradonačelnik Šapca Aleksandrom Pajićem i obišla jedinstveno upravno mesto u Gradskoj upravi. Takođe, posetila je i vankcinalni punkt u sali Ekonomske škole.

Foto: Glas Podrinja


-Sa gradonačenikom sam razgovarala o ulaganjima koja Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave može da napravi kada je Šabac u pitanju. Razgovarali smo i o nekim projektima koji očekuju Grad Šabac, konkretno o dva za koja su aplicirali iz Gradske uprave. Radi se o renoviranju dela matične službe, koje će biti ne samo vizuelno bolje uređeno, nego će dobiti i neke nove softverske i sistemske funkcije da može da pruža bolje, brže, praktičnije usluge građanima Šapca. Prošlo je godinu dana kako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvorilo jedinstveno upravno mesto u Šapcu i ono sada izuzetno funkcioniše. Uvek može da bude bolje, a čini se da treba da bude i veće. Posebno me raduje da su građani zadovoljni, da nema velikih gužvi i čekanja, što i jeste suština jedinstvenog upravnog mesta- da na jednom mestu, uz uštedu novca i vremena građani reše svoj problem, rekla je ministraka Obradović.

Foto: Glas Podrinja


Ministarka je navela da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomaže u organizaciji imunizacije širom Srbije u saradnji sa gradovima i opštinama. Rekla je da je Šabac jedan od gradova koji sa oko 18.000 vakcinisanih i revakcinisanih, može da bude ponosan.

Foto: Glas Podrinja


-Pozivan sve građane, ne samo Šapca, nego cele Srbije, da se u što većem broju prijavljuju putem eUprave i telefona, kako bismo imunizaciju sproveli što pre i postigli kolektivni imunitet neophodan da se ozborimo sa Kovidom, rekla je Marija Obradović.

Foto: Glas Podrinja


Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić još jednom je podsetio da su u predizbornoj kampanji obećali da će Šabac tesno sarađivati sa državom i da to i ispunjavaju.

-Danas smo dogovorili realizaciju nekih projekata koji su zacrtani i za koje je Grad Šabac aplicirao kod resornog Ministarstva, rekao je Aleksandar Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa